Új vagy más színben, formában szeretné látni régi kopott, vetemedett, agyonmázolt ajtajait? 

Jó lenne ha a teli ajtó üveges lenne és több fényt kapna a helyiség? 

A gyerekszoba üvegezését szeretné biztonságosabb telire cserélni?

Unja az ajtajai szinét és nem tudja hogyan lehetne változtatni rajta?

Új bejárati ajtón gondolkodik?….

…Hadd hívjam meg egy virtuális kávéra és közben gondolkodjunk közösen milyen lehetőségei vannak.

 

 

 

Nem egy egyszerű feladat.
Valószínűleg sok álmatlan éjszakán van túl és eddig csak halogatta a cserét. Az ajtók szükséges újramázolása, költséges, fáradságos és időről időre meg kell ismételni.

 

Cseréje, zajjal, bontással jár!

Ha valaha már megtapasztalta, hogy egy ilyen csere vagy felújítás, mennyi ideig tart, milyen szeméttel és felfordulással jár, nem akarja a lakását, irodáját építési területté alakítani és hetekig ebben élni, akkor érdemes megismerni a német PORTAS® cég speciális ajtófelújítási módszerét.

Hadd meséljem el saját példámat.
Régen egy 3. emeleti lakásban laktam, ahol megmozdult egy idő után az ajtótok. Muszáj volt kivenni!

Tudja mit tapasztaltam? A  lakásomban a tok körül a következő rétegeket találtuk, Tok – Tégla – Cigarettacsik-Tégla. Gondolhatja, hogy nem „egyszerű és gyors” csere volt. Az ilyen és egyéb váratlan helyzeteket szeretné elkerülni, akkor a legjobb megoldás a Portas bontás nélküli ajtófelújít.

 

 

 

Az az átkozott pára vagy víz. 

Az idö múlásával bizony a víz, pára, kinti ajtóknál a hőmérséklet különbségek, illetve  az UV sugárzáselőbb utóbb tönkreteszi az ajtóját.

Ez a jelenség sajnos, akár a gyengébb minőségű új ajtóknál is  előfordulhat akár rövidebb idő után is. Felszívódik (általában a vizes helyiségeknél és a konyhában jellmező) a pára, víz. Ilyen esetekben az ajtók alja, oldala szétnyilhat, vagy vetemedik, ami nem vagy nehezen javítható vagy csak cserével orvosolható.

 

 

 

 

 

  

Mi a megoldás? Talán a festés?

 Elsőre jó megoldásnak tűnhet, de gondolkodjon velem egy pillanatot. Ajtaja már korábban legalább egyszer-kétszer mázolva, kezelve volt. A következő pácoláskor csak sötétebb lesz és ha ecsettel mázolta a beszívódás egyenetlensége miatt foltos lehet a végeredmény. A negatív minták kicsiszolása embert és gépet próbáló feladat és szinte lehetetlen. Ha festve volt (általában valami zománcal-„Trilak”) akkor a festési hibák, felületek minden egyes festékréteggel duplázódnak. 

Nem lesz szép a látvány.
Ezeknél azonban sokkal nagyobb probléma a természetes elhasználódás, sérülések, repedések akár a festékrétegen akár magában a fában.  Vagy  beszéljünk a megvetemedésekről, amikor már az ajtó be sem csukható. Ezeket otthoni körülmények között eltüntetni szinte lehetetlen. 


Kinézet, design kérdése
A mai ajtók legyünk őszinték szépek, legyen az bármilyen. Kinézetükbe nem nagyon lehet belekötni (a felépítése belseje már bizonyos esetekben lehet kérdéses), igazodnak a mai trendekhez és fix design elemekkel dolgoznak. Amennyiben Ön nem szeretne a nagy tömegekhez hasonlítani és barátnőjénél, szomszédjánál ugyanazzal az ajtóval találkozni és egyedi kinézetet szeretne, akkor a hagyományos gyártóknál ez szinte megoldathatatlan feladat.

 

 

Milyen nehézségek, rizikók lehetnek az ajtó cserénél

Bontásnál, ha nem Ön rakta be az ajtókat esetleg a körölötte lévő ajzatot és oldalfalat már felújítatta akkor sajnos van rá esély, hogy a bontás közben megsérülhetnek a burkolatok. Ha a garázsban, pincében van a járólapból csempéből tartalék akkor nincs olyan nagy baj csak egy jó burkolót kell hívnia, de ha nincsen tartalék akkor akár az egész teret újra kell burkoltatnia.
Nem lesz olcsó „mulatság”

Önnek egyedi ajtómérete van. Alapvetően az ajtógyártó cégek sztendert méretekkel dolgoznak, Ha Önnek az ajtaja ennek nem felel meg akkor vagy lehetetlen tőlük beszerezni vagy akár
50-100% felárral kell számolnia vagy egy asztalosüzemet kell keresnie aki egyedi gyártásban legyártja Önnek az új ajtót

 

  

Joggal kérdezi van-e egyáltalán megoldás?

A jó hír, hogy igen! A Portas cég 43 éve Európa 15 országában, már 1.200.000 ügyfélnek segített megoldani a problémáját az általa kifejlesztett különleges anyaggal és technológiával.

Mottónk:
”A régit megtartva, újat alkotunk”

 

 

      Portas szaküzem         Budapest, Pest megye.

      Hivatalos PORTAS franchise partner

Hívjon minket: