ECOTERM Profil

Az eljárás segítségével az Ön gerébtokos 2×2 vagy 2 szárnyas ablak külsejére egy új hőszigetelt dupla üvegezés kerül kialakításra. Midez úgy hogy csak 7mm-el lesz vastagabb az ablaka, vagyis sem kinézetben sem használatban semmilyen nehézséget nem okoz. Így az ablak hőszigetelése megközelíti a legmodernebb 3 rétegű hőszigetelt üvegek hőszigetelését.

A Robering® felújító rendszer használatának előnyei:

  • Teljesértékű, igen tartós (>25 év), műszakilag korrekt megoldás
  • Gazdaságos, mert az új ablak beépítési költségének csak a 30-45% -a
  • Gyors, mert egy ablak a helyszínen kb. 30-40 perc alatt felújítható
  • Nem sérül a homlokzat és a belső burkolat – nincs helyreállítási költség
  • Tiszta – nem kell bontani, nincs por, kosz
  • Nem kell építési engedély, mivel a szerkezet formája, jellege nem változik.
  • Fejlettebb és hatékonyabb hő- és hangszigetelés.

A műszaki megoldás

TÖMÍTÉS
A hőszigetelő rendszer kialakításának két fontos szempontja:
hőszigetelő üveg beépítése: a keret és a hőszigetelő üveg között tartós és filtráció- mentes kapcsolat kialakításával,
a lehetséges légzárási hibák, ún. résveszteségek (infiltráció) kiküszöbölése, amelyek a szárny és a tok között jönnek létre.

 

PLUSZABLAK
A hőszigetelő üveg fogadására alkalmas profil (felújító profil) használata, amely a hőszigetelő üveg tetszőleges szárnyba történő beépítését és a kettő közötti tartós, ragasztás mentes kapcsolatot biztosítja,a tok és a szárny közötti rések tömítése időjárásálló, deformálódás mentes, változatos kialakítású, külső és belső zárást biztosító profilokkal

A profilok kívülről a kerethez illetve az üveghez lágy PVC füllel csatlakoznak, ami a tökéletes víz- és légzárást biztosít. A külső oldalon ezért semmilyen további tömítésre nincs szükség, ami a kapcsolat gyenge pontját képezhetné.

                                                                                

OSZTÓBORDÁK
Utólagosan az üvegre ragasztható, lágy szegélyű osztóbordákkal gyorsan és könnyen újjávarázsolhatja, elegánssá teheti ablakait. 

TAKARÓELEMEK
Tökéletesen burkolhatók az ablaknyílások, a tok és a fal közötti felületen, az esetleges repedések tökéletesen elfedhetőek.  Véglegesen megoldja a festési gondokat. 

DÍSZÍTŐ ELEMEK
A díszítőelemek külső és belső felüóleten alkalmazhatóak. Váltpzatos kialakításuak és formaviláguk a legkülönbözőbb stílusú nyílászárók kialakítását teszik lehetővé.  Rögzítésük egyszerű öntapadós csíkokkla történik. 

A felújítás folyamata

helyszíni felmérés – milliméter pontossággal – a profilok megfelelő illesztési pontosságának elérése érdekében,a felmérés alapján a profilok üzemben történő méretre szabása, ezzel párhuzamosan a hőszigetelő üveg legyártatása,az elkészült üvegre az ECOTHERM profilok felhelyezése (sarokmerevítéssel együtt), az illesztések speciális PVC „hegesztő” anyaggal történő ragasztása. A tökéletes szilárdulás érdekében 12 órán át feszültségmentes tárolás.a helyszínen zárak, zsanérpántok eltávolítása, ablakszárnyak leszedése a régi üvegek eltávolítása – gitt és üvegmaradék bennmaradhat –,Ecotherm profil és hőszigetelő üveg ablakszárnyba helyezése, majd az illesztés után facsavarokkal történő rögzítése, a keret egyenetlenségei miatti kisebb rések rugalmas tömítőanyaggal való tömítése belső oldalon (csak esztétikai jellegű).

A műszaki felújítás után jelentős előnyként jelentkezik még, hogy a hőszigetelő üveg behelyezésével a szerkezet átlagos zajcsillapítása legalább 30 dB lesz, valamint a tok és a nyílószárny között kialakított légzárás miatt a por és szennyeződés beáramlása gyakorlatilag megszűnik.

A Robering profil kialakítása megakadályozza a víz beszivárgását a profil és a faszerkezet közé, így a nedvesedésből-száradásból adódó festés-állagromlás a minimálisra csökken, a faszerkezet festését jóval ritkábban kell elvégezni.